Salát s grilovaným masem a pitou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Rukola
  • 200 g Chléb Pita
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 276.4 mg
  • Vláknina 4423.3 mg
  • Vitamín A 4423.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce připravíme zálivku tak, že smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru, citronovou šťávu a pažitku.

  • 2

    Rozpálíme grilovací pánev. Hovězí plátky potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Poté maso sundáme a udržujeme v teple.

  • 3

    Pitu překrojíme, potřeme olejem a grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Odložíme stranou. Cuketu omyjeme, očistíme, potřeme olejem a grilujeme.

  • 4

    Na připravené talíře rozdělíme pitu, navrch dáme grilované maso překrájené na nudličky, grilovanou cuketu, rukolu a zakápneme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu