Salát s ředkvičkami a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 ks Ředkvička
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 408.1 mg
  • Vláknina 5044.8 mg
  • Vitamín A 5044.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy opláchneme ve studené vodě, vodu setřeme, listy natrháme. Ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku přepůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme, jemně nakrájíme. Na tvrdo uvařená oloupaná vejce nakrájíme na osminky.

  • 2

    Na zálivku rozmícháme vinný bílý a balzamicový ocet, přidáme hořčici, pepř a sůl, metlou přišleháme postupně olivový olej.

  • 3

    Natrhané salátové listy a nakrájené ředkvičky, okurku i papriku promícháme se zálivkou. Salát na talíři obložíme vejci.

Komentáře k receptu