Hopping John s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 130 g Šunka uzená
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Pažitka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 11059 mg
  • Vitamín A 11059 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole vyndáme z konzervy a scedíme. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky, papriku omyjeme, zbavíme semen a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Do hrnce vložíme šunku, fazole, papriku, cibulku, přelijeme vodou, 60 minut vaříme. Podle potřeby doléváme vodu. Po uvaření scedíme.

  • 3

    Do dalšího kastrolu nalijeme vodu, osolíme a podle návodu na obalu v ní uvaříme rýži. Po uvaření rýži scedíme, vložíme do velké mísy, přidáme špetku kari, osolíme, zakápneme olejem, promícháme s fazolemi a šunkou.

  • 4

    Ihned servírujeme a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu