Řecký salát vesnický

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Cibule červená
  • 100 g Paprika zelená
  • 400 g Sýr Feta
  • 10 g Oregano sušené
  • 50 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 332 mg
  • Vláknina 8695 mg
  • Vitamín A 8695 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky, rajčata, papriky umyjeme, okurky nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na půlky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky na tenké plátky a zeleninu hned rozdělíme a naaranžujeme na hluboké talíře. Cibuli oloupeme, nakrájíme na úhledné salátové proužky a také naskládáme na talíře k zelenině, posypeme solí. Na vrch každé porce položíme celý plátek 100 g sýru feta, který polijeme jednou lžící oleje, na talíře ještě položíme pár oliv a vše posypeme voňavým oreganem.

  • 2

    Takto připravený salát podáváme nejlépe dobře vychlazený.

Komentáře k receptu