Salát z tropického ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sirup Monin - mandlový
  • 2 ks Kiwi
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Papája zralá
  • 1 ks Jablko granátové
  • 4 ks Liči konzervované
  • 4 ks Rambutan
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 398.5 mg
  • Vláknina 9701 mg
  • Vitamín A 9701 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.

  • 2

    Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.

  • 3

    Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.

  • 4

    Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.

  • 5

    Poté podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu