Salát s paprikou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Křemenáče
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 472.3 mg
  • Vláknina 9368.8 mg
  • Vitamín A 9368.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev zbavíme slupky, omejeme a nakrájíme na tenké proužky. Salát opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a následně jej natrháme. Rajčata ponoříme do vroucí vody, vyjmeme je, zbavíme slupek i jadérek a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Houby pečlivě očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi necháme rozehřát máslo a houby na něm za stálého míchání osmažíme. Po 5-ti minutách smažení houby vyjmeme a odložíme stranou.

  • 3

    Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme napůl a zbavíme ji stopky a jadérek. Následně ji nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a šalotku oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s paprikou.

  • 4

    Smícháme ocet, sůl, pepř a olej. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Potom je smícháme s dresinkem. Vzniklou směs důkladně promícháme se zeleninou a necháme 15 minut stát.

  • 5

    Salát upravíme na talíře a můžeme podávat.

Komentáře k receptu