Salát z čekanky s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Datle
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 437 mg
  • Vláknina 10741.2 mg
  • Vitamín A 10741.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky omyjeme, odlámeme z nich zvadlé listy a rozkrájíme je na 1 centimetr široké nudličky. Datle oloupeme, přepůlíme a vypeckujeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájená jablka, čekanky a datle promícháme v misce.

  • 2

    V menší misce si nachystáme zálivku - smícháme majonéz, jogurt, citronovou šťávu, kari koření a špetku cayenského pepře. Vše prošleháme dohladka. Zálivkou přelijeme čekanku, jablka a datle a lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno nasekanými kešu oříšky.

Komentáře k receptu