Sterilizovaná tykev se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 150 g Sůl
  • 350 g Cukr krupice
  • 4 g Bobkový list
  • 10 g Nové koření celé
  • 10 g Pepř černý celý
  • 1.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 2 kg Cibule
  • 2 kg Rajčata
  • 2 kg Tykev
  • 1 kg Paprika zelená
  • 1 kg Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3896 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1136 mg
  • Vláknina 14914.9 mg
  • Vitamín A 14914.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 225.9 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut.

  • 3

    Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut.

  • 4

    Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu