Tuňákový salát s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák vařený
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Řasa Wakame
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • 2 polévková lžíce Granule dashi
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 567.6 mg
  • Vláknina 2561 mg
  • Vitamín A 2561 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli.

  • 2

    Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme.

  • 3

    V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme.

  • 4

    Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme.

  • 5

    Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu