Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Ciabatta
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 314.6 mg
  • Vláknina 3895.7 mg
  • Vitamín A 3895.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá chutná malá rajčata omyjeme, rozčtvrtíme dáme do misky, ochutíme je olivovým olejem, solí a pepřem. Omyté čerstvé lístky z bazalky a oregána posekáme nadrobno, přidáme je k rajčatům a vidličkou vše zlehka promícháme, pak misku zakryjeme a necháme rajčata "nasáknout" alespoň 5 minut.

  • 2

    Očištěné stroužky česneku rozkrojíme na poloviny. V toustovači (nebo na grilu) opečeme dozlatova plátky italského chleba ciabatty, které potřeme česnekem z obou stran. Z misky si odebereme 4 lžíce pokrájených rajčat i s puštěnou šťávou a rozetřeme je na 4 plátky opečené ciabatty. 4 potřené plátky poklademe na talíře, ke každému přiložíme ještě opečený plátek ciabatty potřený česnekem, kopeček rajčat i se šťávou a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu