Jablka v karamelu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cibulka jarní
  • 30 g Estragon
  • 1 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 281.8 mg
  • Vláknina 5955 mg
  • Vitamín A 5955 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájená na silné plátky obalíme v cukru a jakmile máslo začne pěnit, vložíme jablka na pánev. Opékáme 4 minuty až povrch zkaramelizuje a odstavíme.

  • 3

    Před podáváním vmícháme nakrájenou jarní cibulku a nasekaný estragon.

Komentáře k receptu