Polévka se syrovátkou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Syrovátka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 277.8 mg
  • Draslík 863 mg
  • Vláknina 4925.4 mg
  • Vitamín A 4925.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme máslo a rozpustíme je. Přisypeme kmín a mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a přidáme oškrábané, na menší kostky nakrájené brambory. Počkáme, až polévka začne vřít, zalijeme ji syrovátkou a přidáme další kmín. Vsypeme dvě třetiny nasekaného kopru, lžičku cukru a dále vaříme až do okamžiku, kdy jsou brambory měkké.

  • 2

    Uvaříme ztracená vejce. Potom polévku rozdělíme do talířů. Do každého z talířů umístíme jedno ztracené vejce a zasypeme zbytkem kopru. Servírujeme s chlebem.

Komentáře k receptu