Studená pomerančová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 9 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 317.1 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče (nejlépe bio) důkladně, kartáčkem a mýdlem umyjeme ve vlažné tekoucí vodě, dobře osušíme a ostrouháme z nich kůru. Šťávu vylisujeme a dáme zatím do lednice. 
- 
                                2Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a za stálého míchání vše svaříme. Dáme do ledničky vychladit. Do vychlazené směsi přilijeme pomerančovou šťávu, smetanu, dobře promícháme a podáváme v šálcích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        