Zapékané sendviče
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 75 g Hořčice Dijonská
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
- 4 plátek Šunka dušená
- 8 plátek Chléb toastový
- 2 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 17 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 252.6 mg
- Draslík 270.1 mg
- Vláknina 7559.8 mg
- Vitamín A 7559.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechny plátky toustového chleba potřeme z jedné strany hořčicí. Mezi dva plátky vložíme plátek sýra, na něj plátek šunky a pak opět plátek sýra. Chleby rozkrojíme úhlopříčně na trojúhelníky. 
- 
                                2Zapékací mísu vymažeme olejem a připravené sendviče do ní těsně vedle sebe naskládáme. 
- 
                                3V hrnku rozšleháme vajíčka s mlékem, podle chuti opepříme a osolíme, nalijeme na sendviče do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme worcesterovou omáčkou. 
- 
                                4Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, sendviče zapékáme 20 až 25 minut a pak ihned teplé podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        