Mandlové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mandle
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 364.4 mg
  • Draslík 532.1 mg
  • Vláknina 7882 mg
  • Vitamín A 7882 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.

  • 2

    Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře k receptu