Krůtí závitky plněné vepřovým masem
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 300 g Vepřové maso mleté
- 800 g Krůtí prsa
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 33 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 221.4 mg
- Draslík 674 mg
- Vláknina 2488 mg
- Vitamín A 2488 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané cibule rozkrájíme na drobno, slaninu na kostičky, jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Mleté vepřové maso smícháme s moukou, vejci, solí, pepřem a 1 pokrájenou cibulí. 
- 
                                3Krůtí prsa nařežeme přes vlákna na 6 řízků, naklepeme, naplníme masovou směsí, převážeme režnou nití a osolíme. 
- 
                                4V kastrolu rozškvaříme pokrájenou slaninu, závitky na ní opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Do tuku vložíme druhou rozkrájenou cibuli a plátky jablka, opečeme, zalijeme cca čtvrtlitrem vody, přidáme bobkový list, vrátíme krůtí závitky, přikryjeme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme 50 minut. 
- 
                                5Rolky vyjmeme, zbavíme nití, do šťávy vlijeme ve lžíci vody rozmíchaný Solamyl, povaříme a přecedíme na závitky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        