Holub nadívaný vaječnou nádivkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 417.7 mg
- Draslík 591.4 mg
- Vláknina 777.1 mg
- Vitamín A 777.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať. 
- 
                                2Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku. 
- 
                                3Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny. 
- 
                                4Holuby osolíme a svážeme. 
- 
                                5Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem. 
- 
                                6Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        