Vepřové medailónky Cova
Suroviny
- 600 g Brambory
- 200 g Hrášek
- 50 g Mandle
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Pšeničná krupice
- 100 g Strouhanka
- 600 g Telecí kýta
- 600 g Vepřová panenka
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1213 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1176 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 331.2 mg
- Draslík 2222.6 mg
- Vláknina 19250 mg
- Vitamín A 19250 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil. 
- 
                                2Oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. 
- 
                                3Oloupané mandle nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Z těsta vytvarujeme válečky, které obalíme ve vajíčku a strouhance s mandlemi a osmažíme na 80 g oleje. 
- 
                                4Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme jako řízek na směsi 40 g másla a 40 g oleje. 
- 
                                5Na talíře je klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        