Toasty s pěnou z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Bageta
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 234.8 mg
  • Draslík 402.6 mg
  • Vláknina 4202 mg
  • Vitamín A 4202 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme kapary a ančovičky. Do základu dále přidáme kuřecí játra a přilijeme víno. Chvíli restujeme, játra mají zůstat měkká a uvnitř lehce růžová. Vše potom rozmixujeme tyčovým mixerem.

  • 2

    Bagetu nakrájíme na 8 plátků, které pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut dokřupava.

  • 3

    Opečené plátky potřeme játrovou pěnou a můžeme ozdobit kapary.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu