Jablka Valdostana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 31 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 308.7 mg
- Vláknina 9275 mg
- Vitamín A 9275 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky veky lehce potřeme máslem. 
- 
                                2Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy. 
- 
                                3V misce ušleháme metličkou celá vejce. 
- 
                                4Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna. 
- 
                                5Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. 
- 
                                6Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        