Smažená polenta s čerstvým rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1820 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.5 mg
- Vláknina 14010 mg
- Vitamín A 14010 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a za stálého míchání zvolna přisypáváme polentu (kukuřičnou mouku.) Mícháme velmi pečlivě, aby se netvořily hrudky. 
- 
                                2Po 30-40 minutách se kaše začne odlepovat od stěn kastrolu. 
- 
                                3Polentu vyklopíme na prkénko, rozplácneme na placku a necháme vychladnout a ztuhnout. 
- 
                                4Potom polentu nakrájíme pomocí režné nitě (jako knedlíky) na proužky 3-4cm široké a 8-9cm dlouhé. 
- 
                                5Na rozehřátou pánev vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a přelijeme ji olivovým olejem. Když olej začne prskat, přidáme proužky polenty. Smažíme po každé straně asi 5 minut dozlatova. 
- 
                                6Můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        