Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
Suroviny
- 30 g Celer bulvový
- 30 g Mrkev kořen
- 30 g Petržel kořen
- 100 g Hrách žlutý
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 0.28 ks Cuketa
- 0.34 ks Kuřecí prsa
- 8 ks Bazalka
- 3 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka schwarzwaldská
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.9 mg
- Draslík 397.3 mg
- Vláknina 9813.5 mg
- Vitamín A 9813.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrách zhruba na hodinu namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. 
- 
                                2Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. 
- 
                                3Z citronu nastrouháme kůru. 
- 
                                4V hlubokém kastrole na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a smažíme za častého míchání asi 5 minut. Poté přidáme větvičku rozmarýnu, sůl, pepř, scezený hrách, podlijeme polovinou vývaru, zamícháme a vaříme zhruba 25 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. 
- 
                                5Uvařený hrách v mixeru rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, olivový olej a dále mixujeme. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby případně přilijeme vývar a znovu chvíli mixujeme. 
- 
                                6Než se uvaří hrách, připravíme kuřecí prsa. Omyjeme je, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na každá plátek dáme 2 lístky omyté bazalky, stočíme a zabalíme do dvou plátků šunky. Proti rozbalení propícháme plátky špejlí. 
- 
                                7Závitky prudce opečeme na slunečnicovém oleji spolu s větvičkami rozmarýnu. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 8 – 10 minut. 
- 
                                8Jako přílohu připravíme cuketu. Omyjeme ji, osušíme, odkrojíme oba konce a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Osolené a opepřené plátky opékáme z obou stran na oleji, až zezlátnou. 
- 
                                9Před podáváním závitky zbavíme špejlí, každý závitek rozkrojíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        