Krůtí prsa v žampiónové omáčce
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 600 g Krůtí prsa
- 50 ml Sherry brandy
- 200 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Smetana na šlehání
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Brokolice
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1043.2 mg
- Vláknina 8761.1 mg
- Vitamín A 8761.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno. 
- 
                                2V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme. 
- 
                                3Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať. 
- 
                                4Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat. 
- 
                                5Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        