Kapr po szegedínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Kapr obecný
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 745.9 mg
  • Vláknina 3861.3 mg
  • Vitamín A 3861.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat.

  • 2

    Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme.

  • 3

    Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody.

  • 4

    Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme.

  • 5

    Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple.

  • 6

    Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme.

  • 7

    Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu