Minutkové roštěnky Entrecote

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Hranolky
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 661.2 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.

  • 2

    Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.

  • 3

    Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme smažené hranolky.

Komentáře k receptu