Krémová zeleninová polévka základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Masox
  • 300 g Brambory
  • 85 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 8795.5 mg
  • Vitamín A 8795.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým máslem. Když zesklovatí, přidáme lžíci mouky, kterou za občasného zamíchání necháme zpěnit. Zalijeme vodou, vložíme připravené brambory a zeleninu, zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme půl kostky masoxu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.

  • 3

    Po této době polévku prolisujeme, přidáme horké mléko a dobře prošleháme metlou. Už dále nevaříme.

Komentáře k receptu