Teplé salámové košíčky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám měkký
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 530.7 mg
  • Draslík 315.3 mg
  • Vláknina 366.3 mg
  • Vitamín A 366.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.

  • 2

    Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.

  • 3

    Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu