Kuře Crécy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 192.8 mg
  • Draslík 586.6 mg
  • Vláknina 5449 mg
  • Vitamín A 5449 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme.

  • 2

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev.

  • 3

    Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C.

  • 4

    Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme.

  • 5

    Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko.

  • 6

    Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete.

Komentáře k receptu