Studené kuře na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 20 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 949.3 mg
  • Vláknina 4946.3 mg
  • Vitamín A 4946.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře zcela vykostíme a maso nakrájíme na 2 cm kousky. Rajčata oloupeme a rozdrtíme, jarní cibulky oloupeme, zbavíme tmavé části natě a světlou část nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky a nasekáme petrželku.

  • 2

    Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, přidáme rajčata, rajský protlak a olej, dále ocet, bobkový list a sůl. Hrnec přikryjeme a dáme na mírný oheň na 40 minut dusit. Přidáme cibulky se žampiony a ještě 15 minut podusíme.

  • 3

    Hotové kuře necháme vystydnout při pokojové teplotě, potom ho v chladničce vychladíme. Před podáváním směs promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu