Slepice po irsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 849 mg
  • Vláknina 8000.9 mg
  • Vitamín A 8000.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky.

  • 2

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme.

  • 3

    Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky.

  • 4

    Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto.

  • 5

    Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 6

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu