Humr Newburg
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 41 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 391.5 mg
- Draslík 447.2 mg
- Vláknina 37 mg
- Vitamín A 37 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme. 
- 
                                2Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme. 
- 
                                3Podáváme na míse na papírovém ubrousku. 
- 
                                4Studený vařený humr [56304]: 
- 
                                5Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem. 
- 
                                6Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven. 
- 
                                7Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření). 
- 
                                8Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky. 
- 
                                9Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře. 
- 
                                10Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože. 
- 
                                11Používáme vždy jen živé humry. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        