Krevetkové chlebíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Sardelová pasta
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 300 g Krevety tygří
  • 200 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Veka
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 63.9 mg
  • Vláknina 3245.3 mg
  • Vitamín A 3245.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlazené krevety vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, scedíme, necháme vychladnout a vyloupeme.

  • 2

    Zatím vyrobíme sardelové máslo: utřeme v misce změklé máslo do pěny se sardelovou pastou a s prolisovaným stroužkem česneku.

  • 3

    Z veky nakrájíme plátky silné 1 cm, které ořízneme na obdélníky o rozměru 7 x 4 cm. Tyto chlebíčky nejprve tence namažeme sardelovým máslem, pomocí ozdobné trubičky nastříkáme majonézu, urovnáme na ně vařené krevetky, dozdobíme velmi tenkým řezem citronu, proužkem kapie a kouskem zelené petrželky.

Komentáře k receptu