Kachna plněná houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborové noky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Kachna domácí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 491 mg
  • Vláknina 4389.5 mg
  • Vitamín A 4389.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku.

  • 2

    Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme.

  • 3

    Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme.

  • 5

    Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou.

Komentáře k receptu