Kachna plněná houbami
Suroviny
- 600 g Bramborové noky
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sádlo škvařené
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Kachna domácí
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 38 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 211.9 mg
- Draslík 491 mg
- Vláknina 4389.5 mg
- Vitamín A 4389.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku. 
- 
                                2Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme. 
- 
                                3Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny. 
- 
                                4Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme. 
- 
                                5Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        