Dušená rýže na kari
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 14 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 89.8 mg
- Vláknina 4044 mg
- Vitamín A 4044 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži přebereme, vypereme a scedíme. 
- 
                                2Rozehřejeme troubu na 170°C. 
- 
                                3Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby. 
- 
                                4Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        