Krůtí plátky Argenteuil

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 430 g Chřest sterilovaný
  • 400 g Brambory pečené
  • 400 g Krůtí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 6.86 g Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 334.3 mg
  • Draslík 1134.4 mg
  • Vláknina 19727 mg
  • Vitamín A 19727 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

  • 3

    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.

  • 4

    Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.

  • 5

    Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.

  • 6

    Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu