Holub dušený v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 800 g Holub
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 192.9 mg
  • Draslík 473.8 mg
  • Vláknina 3651 mg
  • Vitamín A 3651 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.

  • 2

    Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka.

Komentáře k receptu