Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Kapary
  • 200 g Hrášek
  • 200 g Čočka jedlá
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Jehněčí koleno
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 1049.7 mg
  • Vláknina 38189.8 mg
  • Vitamín A 38189.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.

  • 2

    Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.

  • 4

    Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.

  • 5

    Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu