Telecí maso na zelenině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 186 mg
- Draslík 1443.4 mg
- Vláknina 12802.4 mg
- Vitamín A 12802.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Na tenké nudličky si pokrájíme telecí maso a lehce ho osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme na kousky. 
- 
                                2Na pánvi rozpustíme 80 g másla, na které vhodíme mrkev, mírně osolíme a zasypeme cukrem. Jakmile začne mrkev pouštět karoten a cukr na ní začne karamelizovat, přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vložíme hrachové lusky. 
- 
                                3Nudličky telecího masa vložíme na pánev s rozpáleným olejem a maso prudce opečeme. Pak přidáme ještě kousek másla pro zjemnění. Servírujeme společně se zeleninovou směsí a vařenými brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        