Zámecká srnčí žebírka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 917 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 284.3 mg
- Draslík 662.8 mg
- Vláknina 2610 mg
- Vitamín A 2610 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme. 
- 
                                2Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami. 
- 
                                3Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit. 
- 
                                4Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru. 
- 
                                5Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        