Kachna speciál

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Omáčka sójová
  • 550 g Cukr krupice
  • 150 g Tamarindová pasta
  • 30 ml Omáčka Hoisin
  • 80 ml Omáčka Hoisin
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Kachna domácí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • 1 polévková lžíce Pepř sečuánský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 30 mg
  • Vláknina 4636.7 mg
  • Vitamín A 4636.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu důkladně očistíme, pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Potom ji po délce rozřízneme na dvě půlky. Rozpůlenou kachnu vložíme do většího hrnce, kam přidáme sojovou omáčku, přisypeme cukr, omáčku hoisin, koření sedmi druhu a vše zalijeme vodou. Kachna musí být v hrnci celá ponořená. Pod poklici na silném ohni přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut. Ve vaření pokračujeme dalších 45-50 minut, ale při nízké teplotě. Uvařenou kachnu vybereme z hrnce, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Příprava omáčky: Z omáčky sebereme tuk, odebereme 3 dl, které dáme do kastrůlku. Přidáme do ní temarindonovou pastu, med, přilijeme omáčku hosin, nasekané chilli papričky, nakonec vsypeme sečuánský pepř. Všechny suroviny vaříme za občasného míchání na slabém ohni až do zahoustnutí omáčky. Přibližně 20 minut.

  • 3

    Plátky masa rozložíme podle porci na jednotlivé talíře, vedle přidáme omáčku a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu