Čokoládová mražená pochoutka s višněmi
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 160 g Višně
 - 30 g Cukr vanilka
 - 50 g Cukr moučkový
 - 40 g Cukr moučkový
 - 120 g Zmrzlina čokoládová
 - 2 g Želatina
 - 2 g Želatina
 - 8 g Kakao
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 ml Tresť vanilková
 - 20 ml Likér čokoládový
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 355.2 mg
 - Draslík 252.9 mg
 - Vláknina 4100 mg
 - Vitamín A 4100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
 - 
                                2
Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
 - 
                                3
Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.