Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Jogurt bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 5 g Fenykl obecný
  • 20 g Zázvor celý
  • 10 g Kardamom
  • 15 g Skořice mletá
  • 15 g Anýz mletý
  • 10 g Koriandr mletý
  • 20 g Mandle plátky
  • 800 g Jehněčí koleno
  • 7 g Máta
  • 4.7 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 5 g Kmín mletý
  • 300 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 161.8 mg
  • Draslík 795.5 mg
  • Vláknina 11592.8 mg
  • Vitamín A 11592.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka.

  • 2

    Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu