Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 40 g Jogurt bílý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rýže dušená
 - 6 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Česnek
 - 5 g Fenykl obecný
 - 20 g Zázvor celý
 - 10 g Kardamom
 - 15 g Skořice mletá
 - 15 g Anýz mletý
 - 10 g Koriandr mletý
 - 20 g Mandle plátky
 - 800 g Jehněčí koleno
 - 7 g Máta
 - 4.7 g Olej olivový extra panenský
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 5 g Kmín mletý
 - 300 ml Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 161.8 mg
 - Draslík 795.5 mg
 - Vláknina 11592.8 mg
 - Vitamín A 11592.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka.
 - 
                                2
Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou.