Roláda z vepřové plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřová plec
  • 100 g Vepřové nožičky
  • 40 g Bránice
  • 1 kávová lžička Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 120.6 mg
  • Draslík 184.2 mg
  • Vláknina 152.7 mg
  • Vitamín A 152.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené maso z vepřových nožiček a vepřové plece umeleme a přidáme vejce, olivový olej, smetanu, majoránku, koňak, sůl, pepř. Vymícháme fáš a naplníme formičky vyložené bránicí.

  • 2

    Nalijeme do pekáče vodu a vložíme formičky, aby voda dosahovala do poloviny. Při 110 stupních Celsia pečeme v troubě 30 minut, poté vyndáme a necháme zchladnout.

  • 3

    Přes noc necháme vychladit v lednici. Poté podáváme.

Komentáře k receptu