Česneková líčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 300 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Vepřová líčka
  • 300 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Víno Marsala
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 324 mg
  • Vláknina 2552 mg
  • Vitamín A 2552 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek. Zalijeme červeným vínem a Marsalou, přidáme rajčatový protlak a až se Marsala vyvaří, přidáme vepřová líčka. Zalijeme je vývarem a 4 hodiny dusíme.

  • 2

    Maso vyndáme a dáme stranou. Udržujeme stále teplé. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, přidáme majoránku a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu