Roláda z telecí hlavy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel kořen
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Telecí hlava
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 496.7 mg
  • Vláknina 10434.8 mg
  • Vitamín A 10434.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné maso z očištěné telecí hlavy omyjeme, nasolíme a srolujeme na roládu. Svážeme kuchyňskou nití.

  • 2

    Do hrnce s vodou dáme pepř, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Přidáme roládu a vaříme cca 180 minut. Půl hodiny před koncem vložíme mrkev, celer, petržel a brambory. Roládu vyndáme se zeleninou a nakrájíme.

  • 3

    Vývar přecedíme, svaříme, osolíme, opepříme a přelejeme ho do talíře na telecí hlavu a zeleninu.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu