Židovská husa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2700 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 221 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 113 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 510 mg
- Draslík 2014.4 mg
- Vláknina 9570 mg
- Vitamín A 9570 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Namočený hrách uvaříme do měkka, propláchneme kroupy, spaříme, uvaříme též do měkka. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, nasekáme, na rozehřátém husím sádle ji zpěníme, vložíme rozporcovanou husu, podlijeme vývarem, přidáme pepř, sůl, rozetřený česnek a dusíme do měkka. 
- 
                                3Nakonec smícháme s uvařeným hrachem a kroupami, přendáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 170 stupňů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        