Bažantí prsa nadívaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Kuřecí stehna
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 600 g Bažantí prsa
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 236.2 mg
  • Draslík 836.1 mg
  • Vláknina 5357.5 mg
  • Vitamín A 5357.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.

  • 2

    Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 3

    Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu