Bochánky čokoládové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 30 g Čokoláda na vaření
  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 283.7 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 1181.3 mg
  • Vitamín A 1181.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plnotučné mléko povaříme. Žloutky, část cukru, mouku a škrobovou moučku dáme do misky a přimícháme postupně do vařícího mléka. Vše provaříme, do směsi přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme vychladit. Bílky vyšleháme s cukrem a vmícháme do vychladlé hmoty.

  • 2

    Mističky vymažeme máslem, naplníme je do poloviny hmotou a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 200°C.

Komentáře k receptu