Krémový dezert s rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Med včelí
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr vanilka
  • 200 g Reveň (Rebarbora)
  • 40 g Cukr krystal
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ml Tresť vanilková
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 369.5 mg
  • Draslík 128.8 mg
  • Vláknina 1240 mg
  • Vitamín A 1240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 128.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru na kostičky, med a vanilkový cukr. Zahříváme 6 minut, až rebarbora změkne a cukr začne karamelizovat. Rozdělíme do zapékacích misek.

  • 2

    V rendlíku zahřejeme mléko a smetanu, ale nevaříme. V míse ušleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť, vmícháme horkou smetanu s mlékem. Sebereme vrchní pěnu a krém nalijeme na rebarboru do zapékacích misek. Zapékací misky vložíme na hluboký plech, který naplníme vodou do půlky misek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, až krém začne tuhnout. Misky vyndáme a necháme zcela vychladnout, těsně před podáváním posypeme cukrem a flambováním zkaramelizujeme.

Komentáře k receptu