Vanilková jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Jablka
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 15120 mg
  • Vitamín A 15120 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z toustového chleba si nakrájíme vykrajovátkem vánočního cukroví srdíčka nebo jiné tvary. Jablka omyjeme studenou vodou, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké půlměsíčky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, přimícháme do něj vanilkový cukr a jablka v něm z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a dáme na talíř. Do pánve přidáme zbývající máslo a opečeme v něm nakrájený toustový chléb.

  • 3

    Opečený chléb a jablka rozložíme na talíře, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu